Sunday 12 July 2009

De dincolo
http://www.youtube.com/watch?v=hDURv8fj9dk
Se aude un tractor…aici nu pot fi tractoare, e poate doar un excavator cu constiinciozitatea unui tractor…Deodata, o umbra cu trup si suflet, parea fi barbatul cel drag, se apropie de ea, si, in treacat, ii mangaie fruntea si parul.Ea ii saruta causul palmei,cu un fel de drag de lumi. Simti asta ca pe o raza de soare frumoasa, dintr-o vara anonima,in care ar fi rasarit, si apoi, ca o floare a soarelui, s-ar fi mirat. El cobora, se auzi sipotul robinetului, se spala pe maini si rase, fara motiv.Forma un numar puternic si spuse…un taxi va rog…la aceeasi adresa. ''Anii aia nu mi-i da nimeni inapoi''.
Simti doua lacrimi ca pe niste ape, nu ale ei, clipocira pe birou, pic,pic, lua o carpa si sterse biroul de praf.
Fetita isi trase plapuma cu indarjire, acela i-o smulse, ranji,asa iti trebuie, in frig sa dormi,tara plapuma pana la patul lui si se inveli cu amandoua.
Da-mi patentul ala…lua-m-ar dracu, nu pot eu sa le fixez pe toate..se uita pentru prima data la mainile acelea, intr-adevar, nu erau decat umbre, si dintr-o data, vazu si ca ceasul nu era nimic special, era doar roz,si langa pestisorul auriu, care plutea lenes, mai era un ceas, pitic. Vasazica erau doua.
Lacrimile. Nu ale ei.
Se apropie de plaja si vazu cum copiii se jucau in nisip. Tinea in mana un atlas, de Phillip Allen,un atlas al atlaselor, imens, pentru cineva cu trasaturi minunate, dintr-o viata imaginata. Il rasfoi putin,dupa care ramase cu privirea la omul care construia un dragon urias in nisip. Copii se jucau, faceau castelele lor. Marea se unduia continuu si isi desena atlasele ei, pana dincolo de pescarusi. Pescarusii de pe langa castelul care il inspirasera pe Bram Stocker, stateau langa cer si din cand in cand, scoteau cate un scream, de deznadejde sau din obisnuinta de a sta intre lumi mincinoase. Statiunea era larga, pe de o parte monstruoasa, cu monstrii de jocuri si games si gambling si vapai de diavol care scuipa. Pe de alta parte erau inghetatele de la Spring Time de pe Victoriei si cu martipan, si cu mint, mai erau gogosi si mai erau si fish and chips.Oamenii se asezau pe bucatile de piatra rece, vantul batea,si mancau fish and chips. Langa ei, fel de fel de rase de caini de la cei mai mici, pana la cei mai mari, care salivau, si dadeau din coada, ca barbatii, pe langa femei cu picioare lungi sau sanii mari. Ei impartira in patru o portie, caci in the evening, era for free, si trebuiau sa isi pastreze burtile pentru atunci. Inghiti in sec, si Lenka se simti vinovata ca simte pasiune pentru o bucata de peste
Tu, strainule, poti iubi dincolo de orice, si de trupuri?
Noapte bunica, pescarusule…
Orase murdare si hoteluri cu miros de spital infect, cu sufletul smuls si tarat, odata cu trupul obosit, inclestat in nesomn si spaime de alte si alte taramuri si realitati defrisate.Taramul de dincolo, in care te intalnesti cu sine, si cu scancetul lui,un sine devorat de truths.dincole de basme.
http://www.youtube.com/watch?v=8gqeKUx6Rm8
PETITE
P.S Cum ar fi putut putut cineva care isi achizitiona cu drag, fara sa stie exact insa de ce, numai femei cu picioare lungi, stereotip, si sterse, sa fi iubit o petite?

No comments:

Post a Comment