Sunday 12 July 2009

Empty heart on Fountain street
http://www.youtube.com/watch?v=jop0EtQID_g
Prima data cand se simtea rau,ca nu avea aer din cauza ei, a relei Doralee. Isi lua paltonul, autobuzul fucking Magic bus, si iesi sa respire. Poluase aerul din casa.
Ploua, nu era de mirare.Merse repede sa nu se auda, sa nu se simta. Simtea ca o dureau umerii ingrozitor, nu stia exact de ce, de povara constiintei.
Longhsight, e un cartier musulman, dar si infect. Nu are importanta.
In Manchester oricum toate vilele erau la fel, din caramizi rosii si deprimante, cu o mica portiune de garaj, si o fasie de cativa centimetri de iarba. Centrul era altfel.
Credit crunch…o realitate care sapa aici deja de un an. Oamenii mult mai putin grabiti dupa Mango, Esprit, River Island sau miss Selfridge, sau Next sau HM. Picadilly centre. Oameni saraci, cersetori mai multi, odihniti pe cate o bucata de carton, cantand, sau motaind. Foarte putin agresivi.
Trecatorii, nu-i mai vedea, doar trecatori, de toate culorile, nu le mai simtea.In Boots, ca peste tot, reduceri uriase, mai impunatoare decat in alte zile. Oamenii nu mai aveau bani nici de Tesco, daramite de Clinque, Clarins, parfumuri, crème luxuriante, Lancome, free gifts, free gifts. Le mirosi pe toate in gol.
Cu doua zile mai inainte isi gasise inca o colaborare, la o firma de import export. El, un ‘’amic’’mai vechi, venise in pauza sa o vada, ‘’Can u manage/…baura o cafea si scoase in joaca un portofel. Ea isi manca sandwich-ul cu mayoneza si tuna, shit, de altfel. ‘’Guess the code of this wallet.’’Ramase un pic blocata.’’Well…se gandi ca era vorba de gambling or lottery, si zise la intamplare..400 hundred… ‘’No, the code of this wallet…is S..U..C....K..’’ She really didn’t understood, so she asked once again..’’I don’t understand..
El, ’’Es, iu, Ci, Kei’’..
De obicei, facea fata, ori radea si facea o gluma tampita, ori,..’’u are such a jerk’’. Ori..’’who do u think u are?’’
Acum, simti ca i se face rau, se rusina, nu stiu de ce dracu se rusina, ii veni sa intre in pamant, se facu ca nu aude, deci, deschise geanta , scoase hartiile, isi desfacu ochelarii…’’Or, we might go out in a very nice place, u can spend as much as u want, u but a gift or anything u want’’..Intoarse hartiile, isi aminti de altele, ale ei, ii veni sa planga, de ciuda ‘’I need to the toilet’’
Nu se mai intoarse. Acolo, un fel de acasa, deschise computerul, isi continua discursul de sictir…el ii spuse ca ii fusera returnate mesajelee, i se facu foarte mila si i se facu rau de ea, dupa vreo ora. ii paru rau sa moara, da trebuia sa fie in continuare mala mujer…, de ea cui ii pasase cu adevarat, doar pt ca nu era mai tanara si mai blonda, apoi iesi..
Iata acum, in Tesco, pana si ouale de ciocolata, imense, sunt doar 99p.
Era deci credit crunch. In Tesco sunt televizoare, sunt BBC non stop, Obama vorbeste tot timpul desi nu-i al lor, ea nimerise doar stiri de la ei..VREME REA, PLOAIE.
Era bun aerul asta, isi curata un pic, nu stia exact ce, in rest, ramanea pierduta, isi privea cizmele, cum mergeau, mandre, ce frumoase erau cizmele acelea, pana la genunchi…cand un negru o opri sa intrebe de autobuz, vorbea foarte prost, incerca sa il ajute, vasazica locuia in campusul Salford, si ce numar de autobuz, si, nu mai intelegea..’’can u repeat?’’ Mai spuse ceva, se uita la trasaturile lui, niste trasaturi, si vazu ca isi scoate limba ca si cand ar linge-o..’’I am sorry, I can’t help u’’
O lua la sanatoasa, jamaicanul dupa ea….’’F uck off’’, ii striga…
Langa Primark, cand isi intoarse privirea, nu mai era.,Privirea ii era innorata. Incerca sa gandeasca logic, pamantesc, de ce i se intamplau toate astea azi, de ce ei.. Nu se imbracase ca o tarfa, poate ochii ii erau pierduti, stia ca se uita nicaieri, cand umbla, stia ca nu mai putea vedea nimic. Poate parea ca isi cauta un punct de sprijin, dar nu era asa. Vroia doar sa se odihneasca ca si cand nu ar vedea nimic, ar simti doar aerul.
Uitase, de ce era acolo, in PICADILLY, uitase si de Jamaican, ploua. I se facu dintr-o data teama.’’Mi s-a taiat macaroana.’’ Oricat ar fi vrut sa arate ca e puternica, acum era in rahat. Burger king, oameni mai amarati, full. Merse pe Fountain street, bulevardul plin cu firme de ‘’Applying for a job’’, le incercase pe toate..’’u need experience..’’. Era noapte acum, strada era putin luminata, doar un Pizza Hut pe colt, un singur client, desi 7pm doar, Pizza Hut era scumpA si pentru englezi, nici ea nu se putu apropia de un an si jumatate.
Mai jos, Shakespeare pub, un indivd mai in varsta, isi lingea degetele, era alaturi de o blondina, o englezoaica tipiCa, pustoaica…CE ar putea manca..Aberdeen angusbeef or something, I mean shit.Mneah.
Apoi, Tony@Guy, cat a vrut sa isi tunda parul macar o data acolo, acum, nu avea nici un sens, ..ce , iti iei o foarfeca si scapi de par, sau mergi pe Northmoor, ti-l taie, tu te usuci, tu te stergi etc..7 pounds’’
Acum , daca avea sa merga voluntar in Congo, ce nevoie mai avea de tunoare moderna.
Si omul ala, omul casei, care le avea pe Yulla si pe BecKy, nu intarzia niciodata, nu stia de altfel nici cat e ceaul, nu mai avea nevoie de telefon, nu mai avea nici cine sa o sune.Stia ca nu intarzia niciodata, nici macar un minut in plus.
Se tot plimba, mai era aproape nimeni, era mai mult de8 pm, office-urile erau toate tacute, I se paru ca ii vazu masina, alerga inapoi.. In locul cu pricina, nu erau decat un mulatru cu o fata cu parul saten, lung, exersau sarutul, isi roteau capul duios, 9o grade, 180 grade, ii urmari, ii vedea linia ciorapilor ei negri, pantofi lacuiti, cu toc, negri, parul, lung, pe spate, lenes, pana pe fese. Curand se oprira din romantism , traversara strada, se apropiara de ea, si abia atunsi realiza ca fata, elegant imbracata, era drunk, very drunk. Se intreba ce ii lipsea, ca avea de toate.
Omul intarzia, I se facu foarte frig si foame, si se cutremura ca nu avea telefonul cu ea…se simtea pentru prima data, cu adevarat singura si foarte vinovata.desi nu mintise cu nimic, doar ca ei nu-i pasa de toate cele spuse, erau mult mai multe adevarate si minunate….she got frightening.
''Iarta-ma, dragul meu drag'', si izbucni in hohote. ..Ia-o, te rog, recucereste-o, daca crezi ca e minunata''.Si asta inseamna o putere titanica de femeie sa suporti tenebrele,angoasele deluroase,fricile existentiale stancoase ale firii lui.
Si poftele.
http://www.youtube.com/watch?v=jop0EtQID_g
http://www.youtube.com/watch?v=IqkJzimAhRM
Noapte bunica....cel..
Moonriver
Gata, ies eu din rahat.

No comments:

Post a Comment