Sunday 12 July 2009

Who's that God

Urcara anevoios pe panta scortoasa a dealului burtos. Pe deal o intreaga lume de insecte il gadila pe burta, si el zambea intr-una, cu toate ca era batran..da si dealurile au viata si greutati. Undeva, in departare, puteau zari licuricii din coama dealului. Acolo locuiau in vacanta. Sub licurici. Ti-e sete? Mult, mai mu. da mai avem un pic . Simt cum basicile de sub talpi imi iau foc. Ti-am zis sa mergi fara sosoni. Iti trebuie 41 jumate, iti zic , ii spuse ea implicata, in timp ce se palmui zgomotos din pricina de tantar nevrotic nesatul. Nu ma innebuni. Era linistit, desi tantarii il lucrau mai abitir decat pe ea, mai ales pe pulpe. Da el era obisnuit cu piscaturile de cand cu Braila, unde se nascuse. ...isi ridica privirea catre apusul inmiresmat de copacii verzi si iarba subtire si infrigurata ( si-ar fi pus pe ea o haina, dar era iarba doar), gandindu-se ca avea atatea lucruri de facut si, in schimb, vorbea despre marimea sosonilor. Ca sa vezi, vacanta cu mai mu. Se gandi la fata cu sandale maro frumos decorate pe gamba subtire de caprioara si ca tare ar fi vrut sa fie acu la o cantare de jazz si o cafea. Simtea ca se iroseste. Avea atatea de facut. Ar fi putut fi in Cuba, sau macar in Thailanda. Si el era doar la tara. Simti miros de flori de soc? Ah, simt ca imi palpaie narile de placere. Ea se gandea de fapt la trupul lui socat in palma ei. fara brusturi. Mai urcara un pic si aproape de varful dealului, se asezara sa se odihneasca cu fata la cer. Cerul era foarte aproape si greierii cantau in cer la mandolina. El isi ridica privirea cu mustatile zambind catre universul de greieri. Era frumos pe cer. Stelele radeau sifilitice imbrancindu-se cochete unele pe altele ca sa le vada ei. greierii erau, fireste invizibili, si totusi cavaleri. Nu se suparau ei din pricina muierilor . Ei doar cantau. Ea se dadu mai spre el, cu spatele unduind pe umarul lui pistruiat si visator. nu era suficient de aproape de caldura lui, asa ca isi intinse capul pe picioarele lui riverane. El isi aminti despre tarile riverane Norvegiei. Ea avea un singur gand urias de marimea unui asteroid. Il iubea. El se gandea ca era frumos, dar avea de discutat lucruri importante fara sa o lalaie, asa in amurg, cu stele nebune pe cer si mugetul incrancenat al vacii pe pamant. Tare ar mai fi baut insa acum o cana de lapte proaspat. Hai, mai mu.. Ea il privea cu uimire cat era de frumos, asa, in pantaloni scurti si in carouri ierbivore. O clipa nu mai simti ca firul ierbii se incolacea infrigurat pe glezna ei, si ca era, asa, doar o seara, pe deal.
http://www.youtube.com/watch?v=nI7gzXz1cHo
Intai o trase usor de par, apoi,o musca vitreg de gat, se simtea dulceag in gura de la nebunia negreselor,apoi o trase mai tare de par, usa era deschisa, masina de spalat a proprietarilor fulguia,proprietarii veneau sau nu, ea ii despereche universul,incet,atent,ispita cu ispita, el o musca din nou ca un animal de tundra, stapanitor de virgine astre si timide, ea il mangaie ca o raza de luna cu sipotul limbii, el se imblanazi un pic, ea gusta tandru si dulceag mai mult, el o elibera din stransoare, ea il prinse puternic, pagan, el tresari, o stranse din nou, ca un stapan pe plantatie, plantatia de mere coapte si zemoase, ea ii zambi prn piele, el se infipse in pielea de pe spatele ei,ea simti ca se infurie de tandrete si se impleticeste de poeme nerusinate prin trup, el se infipse in ea cu totul, sa fie,bethovian si composer,cu totul, Segoya gigantoya prin tot trupul ei, ea se franse,uita de poeme,se trezi pe nisip, calda, doar pantec , impreunata cu el. Valurile inca bateau, cand ea, zambea, si auzea cum le vorbesc copacii.
Si mai tarziu, el impinse geamul, usor, geamul tot scartaia, sa nu auda vecinii. Vecinii oricum se rasuceau de nesomn.Perdele simpliste, de dragoste simpla, tremurau.Uneori era vara spre toamna, alteori era primavara spre toamna.
Ea il avea inca, peste tot,ca pe un rasarit si apus impreunat, el, se''se straduia sa mearga inainte''.Ea il iubise cu anii picurandu-se prin ea,incetosat sau neobrazat,el, era la criza de 40 ani, cand simtea,''nu am timp, nu am timp sa mai recuperez nimic''. Asa ca isi gasise o fata burgheza, spoiled, care avea aproape totul.Rostul lui era acum, pentru catva timp, in afara de job,chiar numai trupesc, plus palavrageli romantice indispensabile unui inceput.Era indragostit. Adeseori ii spunea,''nu mai imi amintesc nimic''.Si tosusi, fusera ani, ''chiar daca, ca norii lungi pe sesuri''.
Nici ea nu avea sa isi mai aminteasca.
veuve de noire
Antistory, another life
Vocea lui G.Brown invaluia, calm, asezat,toata casa. Vorbeste de credit crunch.Mi-e frica, Nu de criza.
Zilele acestea m-am intrebat mult in legatura cu Dumnezeu. ''Who's that God of yours,Lora?Who's God? I never met him.''
Cine e Dumnezeu? Here nobody believes in God. English don't belive in God. They are baptised, but they forgot where, in what church they were very first time called children of God. They are not interested in that.And they seem to carry on the life very easily. They are not complaining about anything, they are not crying, they are not praying. Irene is almost 70, she drinks three or four glasses of Bacardi plus Coke per day, she looks so good, walking proudly and straight.
Adica cine e Dumnezeu asta?Cand si cum mi s-a aratat?Fantasmagorii....minciuni.
Last night I found they have terrible secrets too.I share some fears with a woman who is not in alive anymore. That Spanish Isabel died young.Her childhood... ''Lora, dont tell anybody,dont tell Becky '', her last days....
They will leave soon.
I forgot those caramels on the shelf, Thornton caramels, they were so nice,they seemed to have the taste of life.Caramels could not dissapoint u.
Cand era copil si venea bunicul, isi chema copiii sa le prezinte acrobatii. Era asa mandra ca poate face fel de fel de acrobatii, exact ca la circ.Copii facea ochii mari si se uitau incantati. Vroiau sa incerce si ei.
''Te imbraci ca la circ''
Lora

No comments:

Post a Comment