Sunday 12 July 2009

More than in the army

In ultimele doua zile se indragostise de Murakami . Daca mai putea iubi ceva, era in acest fel. Statea in camera vernil, cu muschii zbatandu-se intre plamani si rinichi, si apoi isi amintea si amortea.
‘’I sat up in bed, switched the receiver from my left hand to my right.’’Let me get this right-you’re calling me because you want to find out the difference between a sign and a symbol? On Sunday morning, just before down.Um…
‘’At 4. 15, to be precise’’, she said. It was bothering me. What could be the difference between a sign and a symbol?
Somebody asked me that a couple of weeks ago and I can’t get it out of my mind. I was getting undressed for bed, and I suddenly remembered. I can’t sleep until I found out. Can u explain it? The difference between a sign and a symbol?’’
Ce fusese el, un sign sau un simbol?
Astepta ca familia sa plece. Auzea rasetele de copii si simtea ca nu mai avea nici o atractie fata de ele. Nu mai simtea rasetele simple,adevarate.O scoteau din minti. Altfel nu vroia decat sa ajunga la frigider sa isi ia o Foster.’’Auzi, ce idiotenie, sa faci copii..’’’Si avu un sentiment ciudat. Dupa cel de neliniste, acesta, ciudat,ca ar fi putut acum sa fie acela al unui alcoholic.
Si el ii spuse atunci, cu raceala, ca unui strain urat, in camera cu canapeaua noua, de indragostit.
‘’U are like your father.’’
‘’Yes, I am.’’
Cu adevarat, nu mai stia exact cine mai era.
Seara cand venise S in camera ei, si ii aratase mandru pistolul, dar ii scosese prevazator gloantele, ei ii straluci ochii.
‘’Da-mi-l .Vreau sa-l simt.’’Ii placu ca era greu, de tinut, demanuit, rece, era ciudat.
Se gandi sa il faca sa doarma la ea,eventual sa se culce cu el si in timpul asta, sa ii povesteasca despre toate femeile lui de la ZF, sa isi aminteasca cum sunt barbatii.Dupa aceea sa ii sterpeleasca gunul, sa ia un taxi, si sa ajunga acolo, sa ii mai spuna odata ce nu fusese in stare cand trebuia,si sa apese pe tragaci. Sau sa nu spuna nimic. Si el sa se mai uite o data glaciar, ca un animal, dar un animal din acela mic, si las, un iepure imbecil. Si sa faca boom cu tot universul.
S. ar fi lucrat si pentru SRI or something.Ce o interesa pe ea. El, era mandru.Ea spuse..’’Grozav.’’Hai sa bem bere.
Dimineata, at four, se trezi ca dintr-un cosmar sa fie intr-un vis, parca cineva ar fi mangaiat-o pe suflet. Tresari, apoi asculta sunetul telefonului, apoi se crispa, apoi ramase stucked, suna o data, de doua ori.Si avuse timp sa se gandeasca ca el nu ar fi sunat-o niciodata la ore din astea matinale, si mai ales pentru ca nu era indragostit. Era un strain.
Se prelinse din pat cu capul greu si intelese cu adevarat cine era.
Ar fi sunat back, dar nu mai avea credit si se aseza cu inima indoita pe podea ,ca cel care ii facuse patul in diminetile acelea, cel care o prinse de mijloc cand se evapora in muzici,ar fi meritat un raspuns.Omul acela, cu miscarile calculate, calme, rationale, scria rapoartele,si mai cauta cuvinte in dictionar la sase dimineata pentru ca nu avea somn, ii facuse cafea in zori, o potrivise in doua cani la fel, ii desfacuse cutia de humus, si asculta concentrat stirile despre razboiul lor, fiica lui era in armata.Parea ca o aude. Avea un baiat cu parul negru carliontat, si zambetul irezistibil, ochii imensi, ca taciunele. Si o fiica asemenea, mandra, pe un deal, sprijinindu-se de arma, in Facebook. La ei era razboi. Apoi puse o masina de spalat, sterse cu mopul in tot apartamentul, iarasi verifica mesaje, isi scrise ceva in agenda, ea tot vorbea, nu despre ce i se intamplase, ci despre ce ar vrea sa I se intample. Trecusera doua ceasuri, ii mai facu o cafea, ea isi intinse picioarele relaxate, se simtea vivace, isi potrivi ochelarii,acum descoperira ca amandoi purtau ochelari.
‘’U should love her, your wife is wonderful.
‘’I love her. I really do. But we rarely see each other.’’
Il iertase atunci pentru violenta simturilor si a trupului. Il iertase si il indragise. Adica intelegea.
Tags: shoothim Edit Tags
Saturday 9 May 2009 - 01:58PM (PDT

No comments:

Post a Comment