Sunday 12 July 2009

Dot

The blueberry driver se apropie de ea si o intreba zambind:
Are u on your own?
Yes, Sir.I am always on my own.
Isi trecu mana prin parul ud si isi alese un scaun aproape de fereastra.Ploaia cadea greu. Era frig. Alaturi,o fata negricioasa, dar frumoasa, slaba, de prin vreo Indie exotica,isi completa un contract.Din cand in cand isi strangea parul negru,lucios,indreptat cu placa.Avuse,fireste,umbrela, ca orice englezoaica adoptata.Ramanea si ea,uneori,cu gandul departe, si penita stioului muta. Alteori, punea stiloul deoparte, isi scotea un tub cu crema si isi inmuia degetele subtiri, diafane, de printesa.Fara sa vrea, o putea urmari ca prin ceata, standing opposite cu doua scaune mai in fata.Parea mai vie decat scheletele copacilor sau oile nemiscate de pe colinele ascutite.Cand o vazuse initial in gara murdara Victoria station, i se paru urata asa, cu nasul coroiat de britanica corporatista.Acum s-ar fi asezat langa ea.
Peisajul mort si inghetat curgea lin pe langa autobuz ca pe langa un strain agitat.Ii placea acum Anglia. Anglia parea ca nu are suflet, ci doar instinct de supravietuire.
Straina isi stranse geaca maronie pe langa corp si adormi obosit.Se trezea din cand in cand ca dupa cosmar,si realiza ca e intr-un autobuz. Nu isi amintea visele,nu avea vise...ci doar un trecut sarac, mincinos si ipocrit,asta probabil o chinuia in somn.Cand isi ridica privirea de pe ceas, realiza ca nu erau decat niste minute incetosate intr-un inconstient dureros.Inca cinci ore.Parasise Londra, din nou, in fuga, si cu ciuda.Incerca sa se concentreze pe Esquire, dar somnul o strivea. Nu dormise de doua zile.
No one is to be trustful. Si totusi,nu avea ce sa isi aminteasca.
Petite
http://www.youtube.com/watch?v=ozV3ixfRF10
http://www.youtube.com/watch?v=zqYU9iv7rxQ
Tags: Edit Tags
Sunday 3 May 2009 - 05:15PM (PDT) Edit Delete Permanent Link 0 Comments

No comments:

Post a Comment